Compte enrere per a les eleccions generals 2019. La jornada de votació és el diumenge 10 de novembre. Saps ja a qui votar? A continuació pots veure tots els candidats a les eleccions del 10 de novembre a Madrid i Barcelona i consultar totes les llistes electorals que es presentaran als comicis.

Repassem quins noms es veuran les cares a les urnes en les eleccions del 10 de novembre, les segones d’aquest 2019. Qui serà el nou president d’Espanya?

Candidats a les eleccions generals 2019

10 de novembre

—Barcelona—

El termini per presentar candidatura a les eleccions generals del 2019 ja ha finalitzat. Les llistes definitives s’han publicat al BOE aquest dimarts, 15 d’octubre. A continuació, trobaràs els caps de llista per Barcelona per a les eleccions generals 2019 —ordenats pel nombre de vots, de més a menys, en les darreres eleccions generals del 28 d’abril a la província de Barcelona.

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya en aquestes eleccions és Gabriel Rufián, número dos a l’anterior convocatòria. Aquest canvi ha vingut forçat després que el Tribunal Suprem hagi condemnat a 13 anys de presó, i també d’inhabilitació, Oriol Junqueras, anterior cap de llista.

Meritxell Batet serà la candidata del PSOE per Barcelona. Liderarà el PSC a les eleccions generals 2019 després de ser presidenta del Congrés dels Diputats i ser ministra de Política Territorial al govern de Pedro Sánchez.

merixell batet psc

Jaume Asens tornarà a ser el candidat dels comuns a les eleccions generals del 10 de novembre. Asens lidera una llista que inclou en el número quatre el també extinent d’alcalde Gerardo Pisarello. En el número dos hi ha la diputada d’En Comú Podem Aina Vidal (ICV). Completen els primers llocs de la candidatura el diputat Joan Mena i la senadora dels comuns Maria Freixenet.

Inés Arrimadas repetirà com a cap de llista Ciutadans per Barcelona el 10 de novembre al Congrés. Acompanyarà Albert Rivera, que liderarà la formació des de Madrid i que aspira a ser president. A la llista d’Arrimadas, com a número cinc hi anirà la que va ser líder de la formació taronja a l’Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías.

inés arrimadas

  • Laura Borràs (JxC – Junts)

La candidata de Junts per Catalunya serà Laura Borràs, que es va presentar com a número dos en la convocatòria del 28 d’abril. En aquest cas, el canvi també ha estat obligat per la inhabilitació, i la presó, de l’anterior cap de llista, Jordi Sànchez. 

Cayetana Álvarez de Toledo torna a ser la candidata del PP per Barcelona en les eleccions generals 2019, del 10 de novembre. La candidata va substituir en l’anterior convocatòria l’exministre Jorge Fernández Díaz. Álvarez de Toledo va ser diputada al Congrés dels Diputats del 2008 al 2015, durant el mandat de Mariano Rajoy.

Cayetana Álvarez de Toledo, PP

 

El candidat de Vox per Catalunya a les eleccions generals del 10 de novembre és Ignacio Garriga Vaz de Concicao. El partit d’ultradreta va obtenir un diputat a Catalunya a la convocatòria del 28 d’abril. A la ciutat de Barcelona va treure prop de 30.000 vots.

Ignacio Garriga Vox

La candidata de la CUP – Per la Ruptura per Barcelona a les eleccions generals del 10 de novembre serà Mireia Vehí. L’exdiputada va rebre un suport del 80,13 % de la militància. En el número dos s’hi presenta el també exdiputat Albert Botran. Eulàlia Reguant, exdiputada i exregidora de Barcelona, en serà la número tres.

Mireia Vehí

 

El candidat de Més País per Barcelona a les eleccions generals del 10 de novembre és Juan Antonio Geraldes. Veí de Sant Boi de Llobregat, Geraldes és politòleg i es va presentar com a número dos a la llista de Guanyem Sant Boi en les últimes eleccions municipals. A la llista de Més País per Barcelona també s’hi presenta, com a número tres, l’exregidor de Gràcia Raimundo Viejo.

Altres partits que es presenten a les generals per Barcelona

  • Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA)
  • Convergents (CNV)
  • Recortes Cero – Grupo Verde (Recortes Cero – GV)
  • Família i Vida (PFiV)
  • Per un Món Més Just (PUM+J)
  • Escons en Blanc (EB)
  • Partit Comunista els Treballadors de Catalunya (PCTC)
  • Izquierda en Positivo (IEP)
  • Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
  • Actua (PACT)

Candidats a les eleccions generals 2019

10 de novembre

—Madrid—

I qui encapçala les formacions a Madrid? Aquestes són les cares que lideraran les candidatures en l’àmbit estatal i que podrien ocupar la presidència d’Espanya a partir del 10 de novembre. Aquesta és la llista segons el nombre de vots, de més a menys, en les darreres eleccions generals del 28 d’abril al Congrés.

Pedro Sánchez torna a presentar-se per ser president d’Espanya en les eleccions generals del 10 de novembre. Després de no aconseguir aprovar els pressupostos a l’anterior legislatura, va decidir avançar la convocatòria d’eleccions abans d’acabar el mandat. La seva número dos tornarà a ser Carmen Calvo.

Pablo Casado va convertir-se en el president del PP el juliol del 2018 i aquestes són les segones eleccions generals com a candidat popular, després de la dimissió de Mariano Rajoy.  Un dels canvis a la seva llista és haver decidit baixar al tercer lloc Adolfo Suárez Illana, que en l’anterior convocatòria anava com a segon.

Albert Rivera encapçalarà la llista de Ciutadans amb la intenció de convertir-se en president d’Espanya. En l’anterior convocatòria, el 28 d’abril, ho va fer avalat per unes primàries de Cs amb baixa participació. Rivera ja es va presentar a les generals del 2016. El número dos de Cs a Madrid serà Marcos de Quinto.

albert rivera

Pablo Iglesias torna a liderar Unides Podem per presentar-se a les eleccions generals del 2019. I ho tornarà a fer acompanyat d’Irene Montero com a número dos.

Santiago Abascal és el president del partit ultradretà Vox. El partit de l’extrema dreta es presenta a la repetició de les eleccions generals reforçat pels resultats del 28 d’abril. Vox ha pres un gran protagonisme arran del judici del procés, en què actua com a acusació popular. El número dos de Vox a Madrid serà Javier Ortega Smith, cara visible com a advocat al judici.

santiago abascal

Iñigo Errejón encapçalarà la llista de Més País per Madrid. El cofundador de Podem és doctor i investigador a la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és diputat a l’Assemblea de Madrid. Serà la primera vegada que encapçala una llista en unes eleccions generals.

Iñigo Errejon Més país

Altres partits que es presenten a les generals al Congrés

  • Partit Animalista contra el Maltratament Animal (PACMA)
  • Partit Humanista (PH)
  • Partit Comunista dels Treballadors d’Espanya (PCTE)
  • Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE)
  • Per un Món Més Just (PUM+J)
  • Actua (PACT)
  • Recortes Cero – Grup Verd- Partido Castellano – Tierra Comunera (RECORTES CERO-GV-PCAS-TC)